Günümüzde popüler olan ve bir balkon alanını kaplayan PVC kapılar, odayı soğuk ve sokak gürültüsünden korur. Bununla birlikte, hemen hemen hepsi, zaman içinde daha da kötüleştikleri, soğuktan çektiği boşluklar olduğu ve sapın gevşediği gerçeğiyle karşı karşıyadır. Bu, balkon kapısını ayarlamanız gerektiği anlamına gelir. Sorunu doğru bir şekilde tanımlayarak bunu başarabilirsiniz.


Vaka sihirbazı




Bir sihirbaz, bir sorunu tanımlamanıza ve düzeltmenize yardımcı olur.

Yeni monte edilen balkon kapılarının ilk ayarlaması uzmanlar tarafından yapılmaktadır. Ancak belli bir süre sonra, apartman sahipleri belirli problemleri fark etmeye başlarlar. Onlardan kurtulmanın en kolay yolu, hasarı teşhis eden, ortadan kaldıran ustayı aramaktır. Garanti süresi dolmamışsa bu yapılmalıdır.

Bir uzmanı ziyaret etmeden önce, kendiniz hiçbir şeyi “çevirmeyin”, aksi takdirde garanti kaldırılabilir. Bir uzmanın hizmetlerine başvurmak, kanat kaynaklarının bütünlüğü bozulursa, aksesuarların mekanizmaları kırılırsa, döngüler koparsa kesinlikle buna değer.


İçindekiler

  • 1 Usta'nın vakası
  • 2 Basit bir şekilde başlayalım
  • 3 Açık, Kapalı
  • "Önleme" 4 Yolları

Basit başlayın




Ayarlama araçları seti

Kendi yeteneklerine güvenenler, kendi başlarına ayarlamalar yapmaya başlayabilirler. Aşağıdaki "cihazlara" ihtiyacınız olabilir:
  • çeşitli boyutlarda imbus (onaltılık) tuşlar,
  • Phillips, düz tornavidalar,
  • ölçüm bandı, şerit metre,
  • pense.
Başlamak için en basit hataları düşünün.
  • Kapı kolu gevşedi. Bu artan yüklerden kaynaklanmaktadır (açıyoruz, kapatıyoruz, mikro havalandırma modunu ayarlıyoruz). Sorunu çözmek için plastik dekoratif kapağı 90 derece döndürün. Altında iki montaj vidası bulacaksınız - bunları bir tornavidayla sıkın. Vidaları sökerek, eski parçayı çıkararak ve yeni bir ürün takarak kolu değiştirebilirsiniz.
  • Sap, zorluklarla döner, sopa. Uzmanlar, kilitleme mekanizmasının özel bir gresle (örneğin, WD-40) tedavi edilmesini önerir.

Açık, kapalı




Yapıştırıcı Mastik

Şimdi balkon kapısının iyi kapanmadığı durumlara dönüyoruz. Olası nedenlerden biri, contanın aşınması olabilir. Aşağıdaki gibi değiştirin:
  • Eski profili yuvalardan çıkarın.
  • Kir, toz, eski yapıştırıcı yivlerini temizleriz, tamamen kuru olarak veririz.
  • Yeni bir yapıştırıcı kat uygulayın, yeni bir conta takın. Sıkıştırılamaz, gerdirilemez, malzemenin uzunluğu oluğun uzunluğunu karşılamalıdır.
Büyük rulolar alın - yedek şeritler gerekli
Diğer durumlarda (alt kenar, kutuya dokunur, orta kısımda "tutunur", tam kapalı olduğunda çerçeve ve kanat arasında bir boşluk kalır), büyük olasılıkla sıkıştırma mekanizmasının çalışmasını, ilmiklerin sarkmasıyla ilgili bir rahatsızlık meselesidir. Kapının kendisi ile bir dizi basit manipülasyon, kesinlikle bunu belirlemeye yardımcı olacaktır.
  • Kanadın yer değiştirmesini işaret etmek için contanın deformasyonu olabilir.
    Hangi ilmeklerin gevşek olduğunu belirleyin ve sıkın
  • Kapının ayarlanabilir olduğundan emin olmak için, bir kağıt ile tavsiye edilir. Balkon kapılarını açın, yaprağı çerçeveye bağlayın. Ardından bunları sıkıca kapatın ve kağıdı kendinize doğru çekin. Tasarımı tam yükseklikte test edin. Tabakanın herhangi bir çaba harcamadan çekildiği yerlerde, kanat, kutunun içine çok fazla yapışır.
  • Bir önyargı olup olmadığını belirlemek için, bir kalemle silahlandırılmayı deneyin. Balkon kapısını kapatın, kanadı daire içine alın. Açın, uygulanmış “deseni” çerçevenin konturları ile kontrol edin. Hatlar paralel olmalıdır.
Bu yüzden, kapı kanadının bir karışımı yatay olarak yapılmışsa, kapıyı açınız, menteşeleri kapatan kapağı çıkarınız. Menteşenin vidasını sıkın ve daha sonra, kanat doğru konuma gelene kadar yatay vidayı döndürmek için istenen boyutta bir altıgen anahtar kullanın.
Dikey vites varsa, alt ve üst kapıyı yukarı ve aşağı menteşeleri ayarlayın. Dekoratif nozulu çıkartın. Döngünün altındaki altıgen vidayı döndürürüz (saat yönünün tersine, yukarı doğru - saat yönünün tersine).



En yaygın başarısızlık alt kilitleme pimi.

Sıkıştırma mekanizmasının ayar yöntemi, tasarıma bağlıdır. Bunun için bir kilitleme pimi ise, pense ile bükün.
Eğer profile paralel olarak monte ederseniz, kapının minimum basıncını dik olarak alın - maksimum. Ayarlama için tasarlanan diğer bir parça bir forvet olabilir. Üzerinde altıgen anahtar için oluk bulun, aleti takın ve yarım tur çevirin.

"Önleme" yolları

Master'ı mümkün olduğunca nadiren görebilmek için, bir tornavida kullanmak için, bu kuralların en azından bazılarını izlemeyi deneyin:
  • Başlangıçta kaliteli bağlantı parçaları, menteşeler, piyasada iyi bir üne sahip üreticilerden kilitler elde edin.
  • Donanımın camın ağırlığına dayanabileceğine dikkat edin. Kural olarak, plastik yapıların mekanizmaları "tutun" 100-130 kilogram.
  • Ağır çift camlı pencerelerin montajı öngörüldüğünde bir kaldırıcı siparişi veriniz. Bu, deklanşörün kendi ağırlığı altında almasını engelleyen, yükü menteşelerden ayıran özel bir mekanizmadır. Gereksiz ve sözde "tarak" (açılış sınırlayıcı). Bu mekanizma, kapıların rüzgara karşı sallanmasına izin vermeyecek, bir taslak, menteşeleri koruyacaktır.

Her iki mekanizma standart aksesuar setine dahil edilmemiştir, bunların mevcudiyeti ayrıca tartışılmalıdır.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top